Webinar: Nieuwe talenten voor de energietransitie: Vissen in nieuwe vijvers 

10 september 2024

Krapte op de arbeidsmarkt maakt de energietransitie een grote uitdaging. Waar vinden we nog voldoende mensen? Het is tijd om te gaan vissen in nieuwe vijvers! Denk aan vroegtijdige schoolverlaters, re-integrerende werkzoekenden, zij-instromers en statushouders. Benieuwd wat deze mensen voor jouw organisatie kunnen betekenen? Meld je dan aan voor het NVDE x Talent voor Transitie-webinar op 10 oktober 2024 van 15:00 uur – 16:30 uur.

De tijd dat werkgevers een blik nieuwe werknemers open konden trekken is voorbij. Krapte op de arbeidsmarkt raakt alle opleidingsniveaus. Eind 2022 stonden er in de techniek- en energiesector maar liefst zestig vacatures open per duizend banen. Onderzoek van SEO (2022) voorspelde dat de vraag naar personeel in deze sectoren tot 2030 met tien procent zal groeien: dat betekent 150.000 extra banen bovenop de huidige 1,5 miljoen werkenden. Veel bedrijven vissen echter nog steeds in dezelfde kleine vijver van beschikbare arbeidskrachten. Het is tijd om breder te kijken en nieuwe vijvers aan te boren.

Wat bedoelen we met vissen in nieuwe vijvers?
Denk aan vroegtijdige schoolverlaters, studenten die een verkeerde studie- of beroepskeuze maakten en gestopt zijn, re-integrerende werkzoekenden, zij-instromers of statushouders. In Nederland behoren maar liefst een miljoen mensen tot deze doelgroep — een groep vol talenten met potentie! 

Wat kun je verwachten van het webinar?
Tijdens het webinar delen experts zoals Saskia Balkaran van Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam en Seyit Yeyden van De Beroepentuin hun inzichten. Ze bespreken hoe bedrijven nieuwe talenten kunnen aantrekken voor een carrière in de energietransitie. De sessie gaat ook in op de uitdagingen die gepaard gaan met zij-instroom en biedt waardevolle inzichten voor aanbestedende partijen over hoe programma’s van eisen een rol kunnen spelen. Tot slot deelt een ervaringsdeskundige zijn persoonlijke verhaal over zijn weg naar een baan in de energiesector. 

Heeft jouw organisatie moeite met het aantrekken van geschikte werknemers? Benieuwd naar de kansen die het vissen in nieuwe vijvers biedt? Meld je dan aan voor ons webinar op 10 oktober van 15:00 tot 16:30 uur. 

Tijdsschema: 

  • 15:00 – 15:10: Welkom en introductie 
  • 15:10 – 15:40: Presentaties door o.a. Saskia Balkaran en Seyit Yeyden
  • 15:55 – 16:10: Ervaringsverhaal van een nieuw talent 
  • 16:10 – 16:30: Q&A en afsluiting

Aanmelden webinar Drop-outs aan het werk in energiesector 


Misschien ook interessant