Webinar 21 november: internationale talenten voor de energietransitie: Succesverhalen en sleutels tot succes

24 september 2024

Voldoende werknemers met de juiste kennis vinden gaat in de energietransitie vaak moeizaam. Dit vraagt om innovatieve oplossingen. Kennis uit het buitenland speelt daarin een cruciale rol. Tijdens dit webinar, georganiseerd door Talent voor Transitie en de NVDE, delen we praktijkervaringen over hoe kennismigranten al een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse energiesector en hoe dit nog meer benut kan worden. Meld je hier direct aan voor het webinar op 21 november 2024 van 15:00 uur – 16:30 uur.

Wat kun je verwachten?

  • Ervaringen van Enexis en iSprout met het aantrekken van kennismigranten uit Zuid-Afrika voor complexe engineering- en projectmanagementrollen in de energiesector.
  • Succesfactoren bij het integreren van internationale kenniswerkers, van certificering en taalondersteuning tot culturele fit.
  • Inzichten in juridische en politieke uitdagingen, zoals de kennismigratieregeling, en de impact hiervan op de energietransitie.
  • Inspiratie over hoe multidisciplinaire teams en kennisuitwisseling kunnen bijdragen aan de groei van netbeheerders.

Met sprekers als Bart van de Spek (Enexis), Daniel Tukker (kennismigrant), en experts van iSprout, belooft dit webinar een waardevolle bron van inspiratie te zijn voor iedereen die betrokken is bij de energietransitie en het aanpakken van arbeidstekorten.

Schrijf je hier direct in en ontdek hoe kennismigranten de toekomst van de Nederlandse energiesector vormgeven


Misschien ook interessant