Voor NVDE-leden: Help ons jouw problemen aan te kaarten!

3 oktober 2024

Energietransitiebeleid is aan verandering onderhevig, sinds de aantreding van kabinet Schoof-I. Denk aan saldering van zonnepanelen, normering voor warmtepompen, gasprijzen en rond isolatie en vleermuizen. Dit heeft niet alleen impact op huishoudens en bedrijven, maar ook op de duurzame energiesector. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) peilt met haar aangesloten branches hoe het gaat met bedrijven in de duurzame energie- en mobiliteitssector en vraagt naar de knelpunten en de zorgen. Dit helpt ons deze punten aan te blijven kaarten bij de politiek. Vul hier de inventarisatie in.

De rapportage zal geen informatie bevatten die te herleiden is tot individuele bedrijven. We delen de uitkomsten alleen vertrouwelijk met de bij ons aangesloten en relevante brancheorganisaties.

Eerdere inventarisaties waren effectief

De NVDE heeft de afgelopen jaren meerdere inventarisaties gehouden over verschillende onderwerpen, zoals de effecten van de coronacrisis, materialenschaarste, stikstofbeleid en de hoge rente. We hebben de knelpunten onder de aandacht gebracht bij ministeries en politici en hebben voorstellen gedaan voor beleidsmaatregelen die de problemen kunnen verzachten. Een aantal hiervan zijn overgenomen.

Laat ons jouw knelpunten en zorgen weten door deze inventarisatie aan te kondigen.


Misschien ook interessant