Op 8 mei 2019 vindt het grote EU-verkiezingsdebat over energie en klimaat plaats in het nhow Rotterdam. Energie en klimaat zijn belangrijke thema’s voor de Europese verkiezingen van 23 mei. Er liggen grote uitdagingen voor ons en er valt echt wat te kiezen.
Daarom organiseren Essent en de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) op 8 mei een stevig debat met Europese politici van de grotere politieke partijen. Kiezers, energieprofessionals en media zijn benieuwd naar de mening van Europese kandidaten over een aantal thema’s. Welke kansen biedt de energietransitie voor de economie? Moet Europa bindende klimaatdoelen opleggen aan landen om Parijs te halen? Hoe blijven we leveringszekerheid garanderen? En hoe zorgen we voor draagvlak voor de energietransitie?
Europese politici van de grootste Nederlandse politieke partijen gaan met elkaar in debat over Europees energie en klimaatbeleid. Debatleider Rogier Elshout zorgt dat de Europese kandidaten én de zaal aan bod komen. Hij interviewt Patrick Lammers (CEO Essent) en Olof van der Gaag (Directeur NVDE) over het doel van dit debat en wat er op het spel staat in het Europees Parlement in de komende 4 jaar. Zes politieke partijen hebben toegezegd dat hun kandidaten deelnemen aan dit debat.
De NVDE en Essent nodigen u uit voor het Europese verkiezingsdebat op woensdag 8 mei 2019 van 14 tot 16.30 u. Bent u geïnteresseerd in de mening van Europese kandidaten over de oplossingen voor één van de grootste uitdagingen van onze tijd? Meld u dan gratis aan via het inschrijfformulier.
Volgende Nederlandse politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn bij het debat:
D66 (Raoul Boucke)
VVD (Sjoerd Bakker )
SP (Jannie Visscher)
GroenLinks (Eline van Nistelrooij)
CDA (Sjaak van der Tak)
PvdA (Lara Wolters)
Programma
14:00 – Inloop
14:30 –Opening met Patrick Lammers, Essent, en Olof van der Gaag, NVDE
14:50 – Introductie Europese kandidaten
15:00 – Start debat
Ronde 1 – Europa moet bindende klimaatdoelstellingen aan landen opleggen om de doelstellingen van Parijs te halen.
Ronde 2 – Leveringszekerheid is een Europese verantwoordelijkheid, ook als dit zorgt voor meer uitstoot in Nederland.
Ronde 3 – Europa moet een CO2 taks invoeren die betaald wordt door de eindgebruiker.
16:15 – Verkiezingsbeloftes
16:30 – Netwerkborrel