Fully Charged LIVE Europe
Fully Charged komt opnieuw naar Amsterdam met het event Fully Charged LIVE Europe. Fully Charged is het wereldwijd toonaangevende YouTube kanaal over schone energie en elektrische auto’s.
Fully Charged komt opnieuw naar Amsterdam met het event Fully Charged LIVE Europe. Fully Charged is het wereldwijd toonaangevende YouTube kanaal over schone energie en elektrische auto’s.
Hou je je bezig met gedragsverandering in de energietransitie? Ontdek tijdens dit tweedaagse event de laatste ontwikkelingen en onderzoeken. Ontmoet deelnemers uit heel Europa die zich bezighouden met gedragsinzichten bij energie en klimaatverandering. En in het bijzonder bij energie- en klimaatcrises.
Ontdek tijdens dit symposium de meest recente ontwikkelingen en innovaties op het gebied van isolatietechnologie in relatie tot het Trias Energetica-principe, praat mee over de uitdagingen ten aanzien van de Wet Natuurbescherming, zie hoe gemeenten en woningbouwcorporaties het isolatieproces opschalen en leer over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van biobased en circulaire isolatie.
Offshore Energy Exhibition & Conference is Europa’s toonaangevende evenement voor de gehele offshore energie-industrie. Het evenement biedt een kans om in contact te komen met bedrijfsleiders, hooggekwalificeerde experts en professionals van over de hele wereld. Ongeveer 450 exposanten verzamelen zich in november in het RAI Convention Centre om hun ervaring en expertise op het gebied […]
TKI Urban Energy en Smart Energy NL organiseren op 29 november 2023 de 32e themamiddag over de energietransitie op en langs het spoor. Tijdens de middag is er veel ruimte voor interactie en aandacht voor praktijkervaringen. Wat werkt wel en wat niet? Er is plaats voor 100 deelnemers. Deelname is gratis, vol is vol.
Een drietal experts doet alles uit de doeken over de basisbeginselen bestuursrecht, bestuursprocesrecht, milieurecht en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij gaan zij kort in op wat u moet weten over de Omgevingswet en de Wet collectieve warmtevoorziening (Wcw)
Tijdens deze congresmiddag worden belangrijke resultaten uit het GO-e-project gepresenteerd. In dit uitgebreide onderzoeksproject naar flex in de energiemarkt zijn naast onderbouwde scenario’s ook pilotprojecten gerealiseerd, waarbij alle stakeholders (zoals consumenten en netbeheerders) betrokken zijn.
Elektrificatie is een belangrijke route naar emissievrije productie. Helaas vormt de elektrische infrastructuur voor veel bedrijven nog een belemmering om warmtepompen of bijvoorbeeld e-boilers in te zetten. Tijdens de Nationale Industriedialoog Netcongestie zoeken we gezamenlijk naar oplossingen.
Dé plek waar iedereen die werkt aan de realisatie van de groene waterstofeconomie welkom is. We beloven en faciliteren een nieuw thuis waar inspiratie en kennis wordt gedeeld en waar waardevolle nieuwe connecties tot stand komen. Een inspirerende dag, waarna bezoekers met een groter netwerk de volgende stap kunnen zetten.
Er worden al heel veel grote en kleine stappen gezet naar een duurzame toekomst. Het bruist in de samenleving van de initiatieven en activiteiten. Dat laten we zien op de Top van Onderop. Kom op woensdag 6 december ook! De NVDE zal een sessie verzorgen.
Energieopslag krijgt een belangrijkere rol in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. De urgentie om ons energiesysteem flexibeler te maken is hoog en energieopslag speelt daarbij een grote rol. Het is daarom van belang om te versnellen en de markt, overheden en kennisinstellingen moeten samenwerken om dit te bewerkstelligen. Hoe gaan we deze opgaves in samenhang oppakken en werken we aan een stabiele en duurzame energievoorziening?
Solarplaza organiseert een informatie netwerkbijeenkomst voor Nederlandse bedrijven om hen verder op weg te helpen bij het verduurzamen van hun energiehuishouding en oplossingen aan te reiken voor de beperkingen die zij mogelijk ervaren door de huidige netcongestie. Er zijn vijf vrijkaarten beschikbaar voor bedrijven die energie verbruiken, mail naar support@solarplaza.com.
Praat mee over de route naar toekomstbestendige bedrijventerreinen! Moet er een nationaal duurzaamheidslabel voor bedrijventerreinen komen? Wat is de rol van provincies en gemeenten bij de verduurzaming van bedrijventerreinen? Deze en vele andere vragen zullen 7 december beantwoord worden in gesprek met de Rli. Aanmelden kan via de site
‘Hoe krijgen we de klus geklaard om met z’n allen de grote tekorten die er nu zijn op de arbeidsmarkt op te lossen met een giga investeringsvermogen tot onze beschikking?’ Deze vraag staat centraal tijdens de HCA Summit op vrijdag 8 december.
Onze ALV (alleen voor leden) wordt aangevuld met een live-opname van de toonaangevende Podcast Betrouwbare Bronnen. Onder leiding van de journalisten Jaap Jansen en PG Kroeger kijken we terug op de verkiezingsuitslag van 22 november. Jaap en PG duiken met ons dieper in de beweegredenen van de kiezers: wat vonden de achterbannen van de toonaangevende […]
Waar moet je aan denken bij het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van slimme laadpleinen of het plaatsten van laadpalen op bedrijventerreinen?
De transitie naar groene grondstoffen is minstens zo belangrijk als de energietransitie. Zeker als bedrijven ook hun scope-3 emissies willen terugdringen. Groene en circulaire grondstoffen helpen bedrijven bij hun ambities naar nul emissies. Tijdens deze online inspiratietour zal de focus dan ook liggen op groene grondstoffen
Waar moet je aan denken bij het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van slimme laadpleinen of het plaatsten van laadpalen op bedrijventerreinen? Meer informatie volgt binnenkort!
Ecologische isolatie wordt steeds vaker toegepast. Voor het produceren van deze isolatiematerialen wordt er weinig energie gebruikt en is er minder CO2-uitstoot ten opzichte van de reguliere alternatieven. Benieuwd naar de mogelijkheden en knelpunten? Het webinar van NIP vindt plaats op 12 december 2023 van 15:00-16:30.
Het succes van geothermieprojecten is voor een belangrijk deel afhankelijk van het draagvlak, de acceptatie en het vertrouwen bij burgers, omwonenden, bedrijven, woningcorporaties, gemeenten en provincies. Het vraagt van organisaties en medewerkers dat zij omgevingsgericht leren werken. De Basistraining SOM Geothermieprojecten biedt de essentiële kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn.
Een dag vol workshops georganiseerd door Metalot en partners om de voortgang te presenteren van het rijpen van het Iron Power concept om een vitale rol te spelen in de wereldwijde handel in duurzame energie. Registreren kan via de site.
De Energy Investor Day is een matchmaking event waarbij maximaal zes start- en scale-ups hun investeringsaanbod kunnen pitchen aan 30-40 investeerders welke zich oriënteren op de energietransitie.
Ook de spoorsector wil de CO2-uitstoot die het produceert graag terugdringen. Daar komt veel bij kijken, zoals de beschikbaarheid van netcapaciteit, voldoende laadpunten, een aangepaste planning – want het materieel moet wél blijven draaien – én de return on investment van elektrisch materieel. Om dit alles draait het op het Spoorpro Seminar van 13 december.
Op woensdag 13 december brengt Energie Beheer Nederland alle laatste kennis, best-practices en inspirerende sprekers bij elkaar in TivoliVredenburg, Utrecht. Je kunt je eigen programma samenstellen aan de hand van maar liefst negen deelsessies. Deelname is gratis.
Kom woensdag 13 december naar het congres Element NL GasGesprekken. Het congres staat dit jaar in het teken van de kracht van innovatie in de aardgas- en energiesector. Ga hier het gesprek aan over de nieuwste technologische ontwikkelingen, en verken welke rol de aardgasindustrie kan spelen in het versnellen van de energietransitie.
Hoe financier je verduurzamingsprojecten op bedrijventerreinen. Na een grote opkomst tijdens eerdere edities host PVB Nederland op 14 december (12-13 uur) weer een webinar om te helpen met de volgende stap naar een duurzaam bedrijventerrein. Dit keer is het thema: Hoe financier je verduurzamingsprojecten op bedrijventerreinen?
The Hydrogen Leadership Forum North-West Europe Edition is on the 14th of December in Rotterdam, bringing together the brightest persons in the industry and energy sector to discuss economics, infrastructure, and policy at a strategic level, and represent the sector’s interests. The NVDE is networking partner for this event. Our members have to opportunity to […]
Hoe krijgen we iedereen mee met de energietransitie? De weg naar een klimaatneutrale samenleving is meer dan alleen technologie. Sociale innovatie en de betrokkenheid van burgers zijn hierbij onmisbaar. Tijdens het webinar 'De mens als succesfactor van de energietransitie' delen TNO experts inzichten, tools en inspirerende voorbeelden die dit benadrukken.
TKI Urban Energy neemt ondernemers en professionele vastgoedeigenaren bij de hand tijdens het congres Klaar voor Later. We schetsen een toekomst die als leidraad kan dienen voor productontwikkeling en zetten ondernemers op het podium die hun onderneming hebben ingericht voor innovatie. Zelf pak je één van de uitdagingen aan in een workshop, ondersteund door een […]
EBN organiseert het jaarlijkse energieontbijt met de presentatie van de nieuwe infographic in het Kunstmuseum in Den Haag
Met dit event brengen we innovatieve MKB-ondernemingen, start-ups en scale-ups samen met grote bedrijven uit de industrie en offshore wind, kennisinstellingen en experts rondom de energietransitie. In het programma staan innovatie en samenwerking centraal. Het programma duurt van 10:00 tot 17:00 uur
Op woensdag 24 januari aanstaande organiseert het Nationaal Klimaat Platform een webinar over de nieuwe leennormen. Want de verduurzaming van koopwoningen krijgt een impuls. Per 1 januari 2024 zijn de leennormen voor hypotheken namelijk aangepast. Het webinar is van 10:00 tot 11:00 uur online te volgen. Vooraf aanmelden is vereist.
Offshore wind staat centraal tijdens het webinar "De (groeiende) groeipijnen van offshore wind in Nederland".
Op 31 januari 2024 organiseert Gebruikersplatform Bodemenergie in samenwerking met High Tech Campus en Hydreco een workshop over de impact van bodemenergie op de slimste vierkante kilometer van Europa.
Integrale uitzending van Smart Energy Highlights, de sessie van kennis- en netwerkgroep Smart Energy NL tijdens Vakbeurs Energie. Waarin we stilstaan bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van smart energy.
Krijg inzicht in de subsidiemogelijkheden tijdens de 3 fases van innovatie tijdens deze inspiratietour. Daarnaast laten we een aantal praktijkvoorbeelden zien van complexe financieringstrajecten en de oplossingen.
Welk bedrijf werkt aan de mooiste innovatie om de industrie te verduurzamen? TKI Energie en Industrie daagt MKB-bedrijven uit om te werken aan kansrijke, innovatieve initiatieven. Innovaties kunnen tot 7 januari aangemeld worden.
Ben jij een student of starter en heb je interesse in een baan waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt? Kom dan naar het 13e nationale Sustainability Career Event op vrijdag 9 feb in Jaarbeurs Utrecht en laat je inspireren door de verhalen van young professionals die dagelijks met duurzaamheid bezig zijn.
Nu offshore wind een steeds grotere rol inneemt in ons energiesysteem, worden we ook steeds afhankelijker van de weersomstandigheden. Passen we onze maatschappij aan of kunnen we het energiesysteem op zee slimmer organiseren? Hoor wat de experts hebben te vertellen over de benodigde innovaties om tot windenergie on demand te komen.
RGI and OCEaN are kicking off a new webinar series to understand the varied regulatory approaches of EU countries as they strive to accelerate offshore wind alongside nature protection. Join us on 22 February as we shine a spotlight on the Netherlands! We'll hear from Dutch experts as they outline the key policies and regulations that need to be considered in offshore wind and grid deployment and the protection of marine ecosystems.
Donderdag 29 februari organiseert Motivaction een webinar over hoe je verschillende doelgroepen in beweging kunt krijgen. Gedragsexperts en onderzoekers Cecilia Keuchenius en Lieke Bos zullen hierbij aanwezig zijn.
Op donderdag 29 februari organiseert Branchevereniging Bodemenergie de Masterclass Bodemenergie voor de utiliteit. Tijdens de masterclass zullen verschillende specialisten de diverse aspecten van het gebruik van bodemenergie toelichten. Daarbij komen niet alleen de voordelen aan bod, maar ook de juridische aspecten en de lessen die in het verleden zijn geleerd, en waarmee een gebouweigenaar of […]
Op 29 februari vindt er in Deventer een event plaats over het vergroenen van de arbeidsvoorwaarden. Een actueel onderwerp dat voor elke werkgeven in de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen.
Hoewel de Eerste Kamer de salderingsregeling in stand houdt, is de discussie erover niet weg. Hoe houden we zonnepanelen aantrekkelijk en hoe plukt iedereen de vruchten van zonne-energie? In een nieuw webinar georganiseerd door het Nationaal Klimaat Platform bespreken deskundigen hoe we op dit gebied wereldkampioen kunnen blijven.
Tijdens dit jaarlijkse debat zullen deskundigen debatteren over actuele thema's op het gebied van de energietransitie en de energievoorziening van de toekomst. Het thema dit jaar is 'Energiezekerheid' en 'energie(on)afhankelijkheid'.
Om te zorgen dat we onze zee ook in de toekomst duurzaam kunnen gebruiken, is het nodig om continue te werken aan balans op het gebied van voedsel, energie en natuur. Tijdens deze bijeenkomst kom jij meer te weten over de innovatieve vooruitgang en hoe we samen aan de slag kunnen met meervoudig gebruik op de Noordzee.
ProMedia group organiseert op 6 en 7 maart de 15e editie van RailTech Europe. Dit evenement zal plaatsvinden in Utrecht waar er workshops worden gegeven en een antwoord word gezocht naar hoe de Europese spoorwegen nog stiller, veiliger en duurzamer kunnen worden.
NVDE en Talent voor Transitie organiseren op 7 maart van 15:00 tot 16:30 een interactieve webinar over energierechtvaardigheid. Hier zullen de basisprincipes van energierechtvaardigheid aan bod komen en diverse experts lichten toe hoe zij van theorie en ambities naar de praktijk zijn gekomen.
Het eerste evenement van de Energy Reinvented Community in 2024 is gewijd aan de energievraag in de gebouwde omgeving. Deze vraag zal snel moeten veranderen. Allereerst moet de warmtevraag – die in Nederland nog voor een zeer groot deel wordt gedekt door aardgas – worden gedecarboniseerd. Ten tweede moet daarvoor ook de warmtevraag van huishoudens en gebouwen sterk dalen, wat betekent dat er isolatiemaatregelen moeten worden genomen.
Op 7 maart geven we u inzicht in een aantal aspecten van het opwaarderen van biomassa door middel van verschillende technologieën en toepassingen. Of het nu gaat om het ‘wassen’ van biomassa door gebruik van de Torwash technologie, of de verschillende pre-treatment processen waar TNO aan werkt, er komt altijd veel bij kijken. Daarnaast komt Uniper vertellen wat ze er dan allemaal van willen gaan maken.
Op donderdag 7 maart organiseert het Gebruikersplatform Bodemenergie een webinar over de toepassingen
en ervaringen met energieopslag in de bodem. De focus ligt daarbij op het gebruik van open en gesloten
systemen bij grondgebonden woningen en appartementencomplexen. Het webinar richt zich op mensen
bij de overheid, maar ook op VvE’s, woningcorporaties en commerciële partijen die woningbouwplannen
ontwikkelen en realiseren. Ook geïnteresseerde particulieren kunnen bij dit webinar aansluiten.
Het project Slimmer met je Energie zet de komende periode in op opschaling van de inzet van energiedisplays én op onderzoek naar de effecten. Tijdens de bijeenkomst geeft projectleider Ernestine Elkenbracht o.a. een toelichting op twee onderzoeken naar energiedisplays bij blokverwarming en stadsverwarming, en een grootschalig effectonderzoek i.s.m. het Planbureau voor de Leefomgeving.
Benieuwd hoe je de CO2-afdruk van je bedrijf vermindert door de kunststofketen meer - of zelfs volledig - circulair te maken? Leer van Circulair Plastics NL over hun onderzoek naar circulaire plasticstromen. En hoor hoe Coca-Cola samenwerkt met afvalbedrijf CuRe om hun kunststofketen 100% circulair te maken.
Op 14 maart organiseert Management Producties de 9e editie van Energieopslag-& Distributie. Dit jaar ligt de focus op "flexibiliteit in energieopslag en netintegratie voor duurzame energietransities.
Op 15 maart vindt er online bijeenkomst plaats over het REFLEX-initiatief. Gedurende de bijeenkomst zullen Harry van Dijk, programmaleider Industriele warmte TKI, en Frank Wubbolts, Senior Scientist Integrator TNO, meer informatie delen. Er zal ook besproken worden hoe verschillende partijen uit de industrie, netbeheer en elektriciteitssector kunnen bijdragen.
Dat de Nederlandse industrie moet gaan verduurzamen is nauwelijks een punt van discussie. Samen met Olof van der Gaag, voorzitter van de NVDE, en Karlo van Dam, directeur verduurzaming Industrie van het ministerie van EZK, en enkele andere experts gaan we in debat over de vraag of en hoe we zouden moeten kiezen welke industrie […]
Green Heating Solutions is de grootste vakbeurs voor duurzame klimaattechnieken in de Benelux. Nu de energietransitie op gang komt, is dit de plek waar alle vragen beantwoord worden over verwarming, koeling en ventilatie. Green Heating Solutions draait om de nieuwste innovaties, praktische seminars en netwerkgesprekken met iedereen die er toe doet.
Solar Solutions Amsterdam organiseert van 19 t/m 21 maart een vakbeurs voor zonne-energie. Hier kunt u meer dan 100 seminars bijwonen en meer te weten kunnen komen over meer dan 500 nieuwe innovaties in deze sector.
Op 19 maart zullen de TU Delf Energy Initiative en het Climate Action Programme samen een prijs uitreiken voor de Best Climate Action and Energy Paper Award. Hier voorafgaand krijgen de acht finalisten de mogelijkheid om hun paper te presenteren.
Van 20 t/m 22 maart zal het Wind Europe Annual Event in Bilbao plaatsvinden. Meer dan honderd sprekers en meer dan 400 exposanten zullen aanwezig zijn om hun innovaties te laten zien en zich uit te spreken over de ins and outs van windenergie.
Op 20 maart organiseert Metalot de eerste workshop om de voortgang te presenteren van het Iron Power concept. Dit concept heeft als doel een vitale rol te spelen in de wereldwijde handel in duurzame energie.
Het Nationaal Energie Dashboard is een nieuw, gratis toegankelijk dataplatform over
energiegebruik en -opwek. TenneT en Gasunie lanceren dit, met de NVDE en Nationaal
Klimaat Platform, tijdens een feestelijke lunchbijeenkomst op 21 maart
Op 26 maart wordt er door Management Producties een studiedag georganiseerd over de energietransitie van woonwijken. Deze studiedag biedt inzichten van experts over wetgeving, financiering, innovatieve technologieën, planning en efficiënte exploitatie van warmtenetten in de gebouwde omgeving.
Deelauto's hebben veel potentie om de ambities voor een duurzame toekomst te halen. Maar welke invloed hebben elektrische deelauto's op de laadinfrastructuur in jouw gemeente?
Op 28 maart organiseert Euroforum een actualiteitenmiddag over de laatste ontwikkeling en de plannen van het kabinet met betrekking tot de netcongestie. Hier hoor je concrete voorbeelden uit de praktijk en kan je in gesprek gaan met collega's om te werken aan oplossingen.
Op 28 maart organiseert ElaadNL een symposium over de laadinfrastructuur. Hoe zorgen we ervoor dat de laadinfrastructuur veilig is en welke rol speelt cybersecurity in deze tak van sport? Deze, en vele andere vragen, zullen beantwoord worden door de European Network for Cybersecurity, de Dutch National Agenda for Charging Infrastructure en ElaadNL.
In samenwerking organiseert DOB-Academy met IRO – The Association of Dutch Suppliers in the Offshore Energy Industry – en NWEA, de cursus Offshore Wind basics. Een mooie basis training van één dag om nieuwe collega’s de basiskennis mee te geven en als onderdeel te maken van jouw onboarding programma.
Bosch & van Rijn en Pels Rijcken nodigen u van harte uit voor ons jaarlijkse seminar met als thema Ruimte voor energietransitie. Op dinsdag 2 april bieden we u een boeiend programma over de zoektocht naar ruimte voor de energietransitie. Wat zijn onze eerste ervaringen met de Omgevingswet? Hoe gaan we om met het gebrek aan ruimte op het net? Welke rol kunnen Energy Hubs spelen als oplossing voor netcongestie? En wat is onze visie op financiële participatie?
De laadtechnologie voor elektrische voertuigen evolueert voortdurend met nieuwe communicatieprotocollen, nieuwe functionaliteiten zoals V2G en hogere laadsnelheden. Het testen van het laadproces moet dus mee evolueren. Maar wat is het volgende? Hoe ziet de toekomst van het testen van het opladen van elektrische voertuigen eruit? En wat moet er volgens jou nu en in de […]
De CO2 Conferentie is dé plek om meer te leren over de rol van Carbon Capture, Utilization and Storage (CCUS) in het verminderen van CO2-uitstoot én om te netwerken met toonaangevende professionals en experts in dit veld. Verwacht inspirerende lezingen van sprekers van Gasunie, TNO, Europese Investeringsbank en vele anderen. Meer informatie volgt.
De live inspiratietour gaat richting noordoost Nederland. We bezoeken het Getec industriepark in Emmen. Daar zorgt een stoompelletketel voor verduurzaming van de stoomvoorziening. Maar er liggen ook al plannen klaar voor waterstof. Daarna zien we in de Forbo-fabriek in Coevorden hoe het bedrijf zijn vinylvloeren duurzaam produceert en hergebruikt.
Het behalen van de Routekaart Wind op Zee 2023 is een nieuw begin. Het innovatieplatform TKI Offshore Energy kijkt naar de volgende mijlpaal. Op naar 21 Gigawatt aan vermogen op de Noordzee. Of, kunnen we beter zeggen, naar de 95 TWh? Op momenten dat die energie ook nodig is. De volgende opgave is: duurzame energie […]
Op 10 april organiseert het Nationaal Klimaat Platform een webinar over het eind van fossiele subsidies. Samen met Arnoud Boot, hoogleraar en econoom, Maarten de Vries, onderzoeker bij CE Delft, en Gerben Hieminga, senior econoom bij ING, willen zij de vraag beantwoorden over de manier waarop fossiele subsidies kunnen worden afgebouwd en in welk tempo […]
Het opslaan van CO2 is in de volgende fase beland. De realisatie van het eerste project komt steeds dichterbij. De discussie hier omheen laat zien hoe belangrijk het is om dergelijke vraagstukken als sector te bespreken en beantwoorden in een dialoog met de samenleving. Tijdens dit evenement zal er gekeken worden naar het publieke debat in andere landen, de maatschappelijke context en hoe de dialoog eruitziet.
De race om de Europese Unie klimaatneutraal te maken is al een tijdje bezig. Gedurende dit evenement, georganiseerd door de NVDE en EY, komen leiders uit de energie en finance sector bij elkaar om te spreken over de uitdagingen, kansen en informatie uit te wisselen over de energietransitie.