Webinar Klimaat & Kernenergie
World Information Service on Energy (WISE) organiseert een webinar over het vraagstuk kernenergie binnen het kader van de energietransitie. Meld je nu aan, en ontvang een link naar de online lezing.
World Information Service on Energy (WISE) organiseert een webinar over het vraagstuk kernenergie binnen het kader van de energietransitie. Meld je nu aan, en ontvang een link naar de online lezing.
Berghauser Pont organiseert een 1-daagse cursus ‘Energietransitie: doelen halen onder de omgevingswet’, waar ze je laten zien welke mogelijkheden de verschillende Omgevingswetinstrumenten bieden en hoe u ze kunt inzetten om de energietransitie op decentraal niveau nu al op gang te krijgen.
Onder invloed van de gestegen energieprijzen en de daarmee samenhangende energiearmoede neemt de aandacht voor het thema rechtvaardige energietransitie toe. In de energietransitie sector rijst de vraag hoe gemeenten, woningcorporaties, netbeheerders, financiële instellingen en andere marktpartijen rechtvaardigheid in de energietransitie in de praktijk kunnen vormgeven. Wat zijn de principes die hierbij gehanteerd kunnen worden en […]
Een webinar waarin gemeenten, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en een energiecoöperatie aan het woord komen. Zij vertellen over hun projecten uit de praktijk. Aan de hand van de routekaart wordt ingegaan op hoe het landschap rond energy hubs of lokale energieoplossingen eruit kan zien.
Tijdens dit webinar presenteert KWR de resultaten van het onderzoek ‘Impactanalyse adviezen legionella-regelgeving op de warmtetransitie van woningen’ dat in opdracht van TKI Urban Energy en RVO is uitgevoerd. Dit onderzoek geeft een overzicht van de impact van de voorgenomen geadviseerde legionellaregelgevingswijzigingen op de warmtetransitie van woningen.
De ‘Zonnerette’ is een wasserette waar consumenten gratis hun was kunnen doen, zolang er voldoende zonne-energie beschikbaar is. De tijdelijke pop-up maakt inzichtelijk om vooral te wassen als de zon schijnt en duurzaam opgewekte stroom direct te gebruiken als deze beschikbaar is, ook als een consument geen zonnepanelen heeft.
Berghauser Pont organiseert deze verdiepingscursus die inzicht biedt in de gevolgen van de PAS (programma aanpak stikstof) uitspraak en daarna inzoomt op de oplossingsrichtingen hiervoor. Het accent ligt daarbij op de aanpak en het onderzoek voor veel voorkomende situaties.
Tijdens deze training van Bosch & van Rijn komt naar voren hoe de Omgevingswet is opgebouwd. Welke procedures zijn relevant voor het realiseren van wind- en zonprojecten? Wie is het bevoegd gezag en waarvan is dat afhankelijk? Naast de beantwoording van deze vragen gaan we tijdens de training dieper in op de relevante bepalingen en […]
Toekomstbestendige bedrijventerreinen? Dat is samenwerken! De middag van dit evenement is gevuld met verschillende praktische onderwerpen zoals onderwijs, netcongestie, innovaties, energy hubs, klimaatadaptatie, circulariteit, etc. Ook is er volop ruimte om te netwerken in de huiskamers en op het innovatieplein kun je terecht om de laatste innovaties te vinden.
De afgelopen maanden zijn er verschillende nieuwe Europese regels aangenomen die op korte termijn van kracht zullen worden. Denk hierbij aan ETS, CBAM, EED, EBPD, RED, en andere afkortingen waar uw bedrijf ongetwijfeld mee te maken krijgt of zal krijgen. We zullen u beknopt en praktisch op de hoogte stellen van de (aankomende) juridische verplichtingen […]
Tijdens hét Waterstof Event Nederland brengt Management Producties de drie hoofdsectoren van waterstof samen, en ligt de focus op het gebruik van waterstof voor de industrie, mobiliteit en vastgoed. Nergens anders in Nederland worden deze drie sectoren bij elkaar gebracht om met elkaar in gesprek te gaan.
U hoort in dit webinar alles over het CET (Clean Energy Transition) Partnership en hoe u deze als Nederlandse partner kunt aanvragen. We informeren u over de voorwaarden, de deadlines, vooraanmelding en de definitieve aanvraag.
Op 12 april 2023 gaf de Raad van State de eerste uitspraken over windparken met lokale, eigen milieunormen. Het gaat om de uitspraken over windpark Delfzijl Zuid uitbreiding en over windpark Karolinapolder. Genoeg reden om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Pels Rijcken en NVDE organiseren daarom een rondetafelgesprek.
Op 22 juni 2023 vindt de derde editie van New Energy Forum plaats. Hét event voor de (aanstaande) energie- en mobiliteitsprofessional. We nemen je deze dag mee in de wereld van baanbrekende initiatieven in de energie- en mobiliteitstransitie. Want die zijn er genoeg!
In het Warmte in Wijken webinar van 26 juni gaan we in op waarom mini-warmtenetten interessant kunnen zijn, hoe mini-warmtenetten werken, wat de toepassing ervan in de weg staat én kijken we naar praktijkvoorbeelden waar ze al wél zijn gerealiseerd.
Dit gratis webinar voor gemeenten en provincies gaat over het versnellen van de verduurzaming in Nederland. Het is een mooie kans om meer te weten te komen over de landelijke ondersteuning, die beschikbaar is bij het halen van de ambities uit het Klimaatakkoord.
In deze online bijeenkomst hoort je er alles over de subsidie TSE Gebouwde omgeving: je hoort waarvoor je subsidie kunt krijgen, we vertellen je alles over de thema’s van de regeling en wat we daaronder verstaan, we geven je tips over hoe je aan samenwerkingspartners komt en je hoort van ons waar een goede aanvraag […]
Deze cursus biedt een solide basis voor het begrijpen en ontwerpen van bodemenergiesystemen, als je daar nog niet zo veel ervaring mee hebt. Of je nu een ontwerper, adviseur, installateur, grondboorder of projectleider bent: deze cursus is essentieel om alle benodigde basisinformatie te leren.
O-nexus bouwt aan een onafhankelijk platform met lage maandelijkse kosten. Uit de meterkast komt meer informatie dan we denken, waardoor het niet nodig is om het huis vol dure sensoren te hangen. In het Uptempo! lunchwebinar van legt Bart Lelij uit hoe het werkt.
Tijdens dit webinar worden vragen over de ontwikkeling, toepassing en beleid omtrent warmtenetten door onderzoekers van LBP|SIGHT en Deltares beantwoord. Deltares licht kort nog het eerder gemaakte overzicht van warmtenettenconfiguraties toe, waarna LBP|SIGHT de resultaten van een LCA-onderzoek naar de milieuprestaties van verschillende warmtenetconfiguraties presenteert.
Mensen bij elkaar brengen om gezamenlijk tot oplossingen te komen. De kracht van verbinding benutten om verandering teweeg te brengen. Dat is Recharge Earth. Het congres verbindt relevante partijen op het gebied van de energietransitie. Stakeholders die het hele spectrum van de nieuwe, duurzame energietoekomst vertegenwoordigen: van overheidsinstelling tot innovatieve ondernemer, van kennisinstituut tot netbeheerder […]
Op 7 september presenteren we in samenwerking met ElaadNL en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de resultaten van het Nationaal Laadonderzoek 2023. Daarin krijg je te zien hoe de elektrische rijder momenteel tegenover het opladen van diens elektrische auto staat, en dan met name op het gebied van prijstransparantie, slim laden en dynamische tarieven.
Voor het aansluiten van windmolens op zee is het concept ‘stopcontact-op-zee’ al heel gebruikelijk. Dan legt de netbeheerder (in dit geval Tennet) het net aan vóórdat de windmolens worden gebouwd. Hetzelfde concept gaat nu toegepast worden om de snelle groei van snellaadinfrastructuur op verzorgingsplaatsen aan de snelweg mogelijk te maken. Ernst Menten (Rijkswaterstaat) en Paul […]
De verduurzaming van de agrarische sector stopt niet nu een landbouwakkoord mislukt is. Het terugdringen van broeikasgassen kan boeren een nieuw perspectief geven om hun bedrijf gezond voor te zetten. Talloze initiatieven laten zien dat het kan. Dat zijn aansprekende voorbeelden. Ook zijn er veel boeren die graag willen verduurzamen. Die zitten nog wel met […]
De verdere ontwikkeling van de duurzame blauwe economie vormt de kern van de Offshore Experience, met dit jaar speciale aandacht voor het thema Secure@Sea. Met een inspirerende keynote speech en paneldiscussie, diverse verdiepende masterclasses en verschillende experiences die je zelf kunt ervaren krijg jij als bezoeker van de Offshore Experience nieuwe inzichten in de uitdagingen […]
Tijdens de masterclassreeks ligt de focus op het verlagen van energetische- en procesemissies. De deelnemers starten met een analyse van de huidige situatie. Daarna worden er verschillende technieken behandeld waarmee het bedrijf CO2-reductie realiseert. Er is aandacht voor stimuleringsmaatregelen zoals subsidies en de besluitvorming, het verkrijgen van draagvlak en commitment binnen het bedrijf, omgang met […]
Ontdek de wereld achter je stopcontact en thermostaat! Nieuwsgierige burgers kunnen op 16 september 2023 langs komen bij duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie. Bij de eerste twee edities waren er tal van mooie projecten te bezoeken. Denk aan zon- en windparken, biomassacentrales, […]
Wist je dat een fulltime carrière in Nederland gemiddeld uit 80.000 uur bestaat? Dat komt neer op maar liefst 10.000 werkdagen, oftewel 2000 werkweken. Deze tijd kun je op allerlei manieren invullen, maar het mooiste is toch als je hierin iets goeds doet voor de maatschappij. Wil je meer voorbeelden en tips over hoe dit […]
De energiekosten stijgen en we willen de klimaatdoelstellingen voor 2030 halen. Al veel bedrijven maken sprongen om hun energiegebruik en CO2-uitstoot te verlagen. Met proces efficiency kan dit het snelst en goedkoopst. Tijdens deze inspiratietour delen ervaringsdeskundigen hun kennis en ervaring. Het programma begint om 15:00 en eindigt om 16:30 uur.
In september 2023 organiseert Springtij weer een Forum. Drie dagen met elkaar op Terschelling, in een omgeving vol kunst, kennis en natuur, aan de verduurzaming van Nederland. Een driedaags programma met plenaire sprekers, workshops, excursies, lunches, diners en een sociaal programma. Volop ruimte voor ontmoetingen, reflectie en verdieping.
De laatste EV’s staan voor je klaar in de pitstraat en op de paddock. De pitboxen zijn omgebouwd tot pop up stores van diverse merken en leveranciers. De laatste modellen staan voor je klaar om een proefrit mee te maken. Talloze inspirerende workshops over hoe je de overstap maakt naar elektrisch rijden en wat je […]
Op maandag 25 september 2023 organiseert de NVDE de werkconferentie 'Meer dan de som der delen' voor haar leden. De plenaire opening wordt gehouden door prof. dr. Heleen de Coninck, hoogleraar systeemtransities en klimaatverandering (TUE en Radboud Universiteit) en hoofdauteur van het IPCC. Maxine Tillij, directeur strategie energiesysteem bij EZK sluit de dag af. Er worden zes […]
De toekomst van transport is elektrisch en de AVERE E-mobility Conference 2023 (AEC 2023) is het evenement voor iedereen die in de voorhoede van deze revolutie wil staan. De AEC 2023 is een tweedaags evenement dat belangrijke belanghebbenden uit de hele sector samenbrengt om de nieuwste ontwikkelingen en trends op het gebied van elektrisch vervoer […]
De Energiepodium Masterclass is een jaarlijks terugkomend 2-daags netwerk evenement voor young professionals. Omdat er een behoefte bestaat bij young professionals om te netwerken met medecollega’s van andere organisaties buiten de traditionele netwerkmogelijkheden die al bestaan, biedt Energiepodium een Masterclass aan. In deze Masterclass komen young professionals samen om andere collega’s binnen de energiesector te […]
Voor het symposium is een aantrekkelijk programma samengesteld met de nieuwste inzichten en praktijkverhalen, een panelgesprek met bestuurders uit de warmteketen en een excursie naar een TEA-project. Samen inspiratie opdoen en van elkaar leren staan op deze dag centraal. Het symposium wordt georganiseerd door Netwerk Aquathermie, Unie van Waterschappen, Energie- en Grondstoffenfabriek en Stowa. Van […]
De Energiepodium Masterclass is een jaarlijks terugkomend 2-daags netwerk evenement voor young professionals. Omdat er een behoefte bestaat bij young professionals om te netwerken met medecollega’s van andere organisaties buiten de traditionele netwerkmogelijkheden die al bestaan, biedt Energiepodium een Masterclass aan. In deze Masterclass komen young professionals samen om andere collega’s binnen de energiesector te […]
Een actueel onderwerp dat voor elke werkgever in de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen. Het behouden en aantrekken van personeel gaat gebaat met de aantrekkelijkheid van de organisatie. Dit evenement neemt plaats in de Agora zaal van de Universiteit van Twente en is zeer waardevol voor werkgevers, HR-adviseurs en Accountants. Tijdens het event […]
De NVDE en Pels Rijcken organiseren de jaarlijkse Omgevingswetdag. De Omgevingswet treedt op 1 januari 2024 in werking. Met deelname aan de Omgevingswetdag bent u klaar voor de start! Programma Nederland staat voor ambitieuze doelstellingen om de klimaatverandering tegen te gaan. Dit vraagt om grote veranderingen in de fysieke leefomgeving. Welke kansen biedt de Omgevingswet om […]
Vakbeurs Energie is al meer dan 15 jaar hét zakelijke platform op het vlak van duurzaamheid en energie. In 3 dagen delen vrijwel alle koplopers in besparing, opwekking en opslag hun kennis met duizenden beslissers. Als professional is registratie kosteloos.
Op het programma staan sprekers uit de wereld van subsidieverstrekkers, regionale ontwikkelingsmaatschappijen, crowdfunding, business angels, venture capital en banken. Zij geven een realistisch beeld van de financieringsmogelijkheden en welke innovaties bijzonder kansrijk zijn.
Nu alle gemeenten een Transitievisie Warmte hebben, komt steeds vaker de vraag: “Is geothermie een oplossing voor mijn gemeente?”. Het antwoord op deze vraag is best ingewikkeld. De geothermiedag op dinsdag 10 oktober a.s. geeft inzicht in de wetgeving, technische aspecten en business cases rondom geothermie. Diverse sprekers delen hun expertise, waaronder bestuursleden van Geothermie […]
Gassenproducent Air Liquide bouwde een nieuwe Air Seperation Unit die minder energie verbruikt en ook duurzame energie kan opslaan. Tijdens deze Live Inspiratietour kunt u de installatie bezichtigen en uit eerste hand horen hoe de productie van vloeibare lucht bijdraagt aan de energietransitie.
De vakbeurs Zero Emission | Ecomobiel biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.
Vraagstukken als betaalbaarheid en financiering, rolneming, netcongestie en draagkracht staan onverminderd hoog op de agenda.Samenwerking is daarom nu nog belangrijker. Publieke en private partijen moeten samenwerken zodat alle stakeholders aanhaken om de warmtetransitie uit te voeren
Duik in de toekomst van de Nederlandse energie-industrie tijdens ons grensverleggende congres! Laat je inspireren door de meest invloedrijke C-level en Senior Management sprekers, die in een dynamische setting de belangrijkste vraagstukken bespreken en baanbrekende oplossingen verkennen.
Door het unieke concept is World of eMobility de perfecte ontmoetingsplek voor alle belangrijke spelers in de eMobility branche. Naast het bijwonen van lezingen en het delen van kennis, kunnen bezoekers producten ontdekken en testen op alle gebieden van nieuwe elektrische mobiliteit.
De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting. Daarmee dragen ze bij aan de prachtige beleving van de duisternis tijdens Nacht […]
In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal, fossielvrij en circulair Nederland in 2050. Hoe eerder we minder CO2 uitstoten, hoe sneller we klimaatverandering afremmen en dat perspectief kunnen bereiken. Daarom organiseert het ministerie van EZK de Nationale Klimaatweek. Gedurende deze week vestigt het ministerie […]
In het bedrijfsleven circuleren veel ambitieuze plannen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar berichten daarover sneeuwen onder in het vaak sombere klimaatnieuws. Daarom organiseert EW de EW Klimaattop, waar de vier grootste uitstoters van Nederland hun plannen toelichten en uiteenzetten welke drempels nog uit de weg moeten worden geruimd.
Dat de energietransitie moet versnellen is geen punt van discussie meer. Er zijn genoeg ideeën hoe we dat (niet) kunnen doen. Dat wordt de kern van het grote event dat het Nationaal Klimaat Platform op donderdag 2 november organiseert. Als bezoeker kun je actief ideeën voor de versnelling inbrengen. Dat doet je in gesprek met […]
Save the date! Op 6 november 2023 organiseert Energeia haar Energy Day. Het programma wordt binnenkort gepubliceerd. Een ding is zeker: we buigen ons over rapporten en energiesystemen, met de focus op de vraag "Hoe vertalen we deze papieren plannen naar een schone realiteit?"
Loop over de innovatieboulevard, ga aan de slag met een missie, bezoek hoogwaardige presentaties of maak kennis met interessante exposanten. Bezoekers, partners en exposanten stropen hun mouwen op en knopen maatschappelijke opgaves aan elkaar om de gebouwde omgeving te verduurzamen.
Onder het mom van "Beter groen hier, dan grijs elders" gaan we in op hoe we de energietransitie in de Rotterdamse haven kunnen uitvoeren. Hoe verder we komen in dit proces, hoe uitdagender en des te complexer de vraagstukken.
De Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerking van 9 maatschappelijke- en milieuorganisaties, organiseert de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Deze vindt op zondag 12 november in Amsterdam plaats, tien dagen voor de belangrijke Tweede Kamerverkiezingen.
De Warmteklas is een praktische cursus van 2 dagen, waarin je leert van mensen die in de warmtetransitie actief zijn hoe zij zaken hebben aangepakt, hoe zij problemen hebben geanalyseerd en mogelijk opgelost.
Tijdens deze editie organiseren wij als primeur in Nederland het Nederlandse Offshore Debat! Tijdens dit debat gaan 4 toonaangevende CEO's uit de offshore sector het gesprek aan met studenten van verschillende onderwijsinstellingen. 2 studenten teams, bestaande uit 4 studenten per team, tegen de 4 titans of industry. Onderwerpen zoals de toekomst van de sector, technologische […]
Een event opgezet als een combinatie van een congres en een festival. Een combinatie van plenaire lezingen, parallelle kennissessies en volop mogelijkheden om te netwerken onder het genot van een hapje en drankje. Dit betekent voornamelijk meer vrijheid en een informelere sfeer dan bij reguliere events.
Er moeten tot en met 2030 in totaal 900.000 woningen worden gebouwd, waarvan tweederde betaalbaar, bedoeld voor lage en middeninkomens. Er moeten 2,5 miljoen woningen worden geïsoleerd en 120.000 andere gebouwen worden verduurzaamd. We willen de leefbaarheid in kwetsbare buurten verbeteren. Daarom komen we op deze dag samen om het te hebben over de centrale thema’s woningbouw, duurzaamheid, betaalbaarheid en leefbaarheid. Met alle betrokken partners werken we hard aan de invulling van deze dag.
Een drietal experts doet alles uit de doeken over de basisbeginselen bestuursrecht, bestuursprocesrecht, milieurecht en wat daar allemaal bij komt kijken. Ook gaan zij kort in op wat u moet weten over de Omgevingswet en de Wet collectieve warmtevoorziening (Wcw)
De transitie naar elektrisch rijden voor personen- en goederenvervoer vraagt om aanpassingen in het stedelijk en het landelijk gebied. Bedrijven staan voor de keuze om nu in te stappen en de transitie mede vorm te geven, of te wachten tot de kaders zijn bepaald. Voor de gemeente wordt een goede ruimtelijke inpassing vanwege de druk op de openbare ruimte steeds belangrijker.
Op donderdag 23 november 2023 vindt de 22e editie van het Nationaal Sustainability Congres plaats. Het NSC is het langst bestaande duurzaamheidscongres ter wereld en kent een rijke historie met vele hoogtepunten.
Fully Charged komt opnieuw naar Amsterdam met het event Fully Charged LIVE Europe. Fully Charged is het wereldwijd toonaangevende YouTube kanaal over schone energie en elektrische auto’s.
Hou je je bezig met gedragsverandering in de energietransitie? Ontdek tijdens dit tweedaagse event de laatste ontwikkelingen en onderzoeken. Ontmoet deelnemers uit heel Europa die zich bezighouden met gedragsinzichten bij energie en klimaatverandering. En in het bijzonder bij energie- en klimaatcrises.
Ontdek tijdens dit symposium de meest recente ontwikkelingen en innovaties op het gebied van isolatietechnologie in relatie tot het Trias Energetica-principe, praat mee over de uitdagingen ten aanzien van de Wet Natuurbescherming, zie hoe gemeenten en woningbouwcorporaties het isolatieproces opschalen en leer over innovatieve ontwikkelingen op het gebied van biobased en circulaire isolatie.
Offshore Energy Exhibition & Conference is Europa’s toonaangevende evenement voor de gehele offshore energie-industrie. Het evenement biedt een kans om in contact te komen met bedrijfsleiders, hooggekwalificeerde experts en professionals van over de hele wereld. Ongeveer 450 exposanten verzamelen zich in november in het RAI Convention Centre om hun ervaring en expertise op het gebied […]
TKI Urban Energy en Smart Energy NL organiseren op 29 november 2023 de 32e themamiddag over de energietransitie op en langs het spoor. Tijdens de middag is er veel ruimte voor interactie en aandacht voor praktijkervaringen. Wat werkt wel en wat niet? Er is plaats voor 100 deelnemers. Deelname is gratis, vol is vol.
Een drietal experts doet alles uit de doeken over de basisbeginselen bestuursrecht, bestuursprocesrecht, milieurecht en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij gaan zij kort in op wat u moet weten over de Omgevingswet en de Wet collectieve warmtevoorziening (Wcw)
Tijdens deze congresmiddag worden belangrijke resultaten uit het GO-e-project gepresenteerd. In dit uitgebreide onderzoeksproject naar flex in de energiemarkt zijn naast onderbouwde scenario’s ook pilotprojecten gerealiseerd, waarbij alle stakeholders (zoals consumenten en netbeheerders) betrokken zijn.
Elektrificatie is een belangrijke route naar emissievrije productie. Helaas vormt de elektrische infrastructuur voor veel bedrijven nog een belemmering om warmtepompen of bijvoorbeeld e-boilers in te zetten. Tijdens de Nationale Industriedialoog Netcongestie zoeken we gezamenlijk naar oplossingen.
Dé plek waar iedereen die werkt aan de realisatie van de groene waterstofeconomie welkom is. We beloven en faciliteren een nieuw thuis waar inspiratie en kennis wordt gedeeld en waar waardevolle nieuwe connecties tot stand komen. Een inspirerende dag, waarna bezoekers met een groter netwerk de volgende stap kunnen zetten.
Er worden al heel veel grote en kleine stappen gezet naar een duurzame toekomst. Het bruist in de samenleving van de initiatieven en activiteiten. Dat laten we zien op de Top van Onderop. Kom op woensdag 6 december ook! De NVDE zal een sessie verzorgen.
Energieopslag krijgt een belangrijkere rol in de transitie naar een duurzaam energiesysteem. De urgentie om ons energiesysteem flexibeler te maken is hoog en energieopslag speelt daarbij een grote rol. Het is daarom van belang om te versnellen en de markt, overheden en kennisinstellingen moeten samenwerken om dit te bewerkstelligen. Hoe gaan we deze opgaves in samenhang oppakken en werken we aan een stabiele en duurzame energievoorziening?
Solarplaza organiseert een informatie netwerkbijeenkomst voor Nederlandse bedrijven om hen verder op weg te helpen bij het verduurzamen van hun energiehuishouding en oplossingen aan te reiken voor de beperkingen die zij mogelijk ervaren door de huidige netcongestie. Er zijn vijf vrijkaarten beschikbaar voor bedrijven die energie verbruiken, mail naar support@solarplaza.com.
Praat mee over de route naar toekomstbestendige bedrijventerreinen! Moet er een nationaal duurzaamheidslabel voor bedrijventerreinen komen? Wat is de rol van provincies en gemeenten bij de verduurzaming van bedrijventerreinen? Deze en vele andere vragen zullen 7 december beantwoord worden in gesprek met de Rli. Aanmelden kan via de site
‘Hoe krijgen we de klus geklaard om met z’n allen de grote tekorten die er nu zijn op de arbeidsmarkt op te lossen met een giga investeringsvermogen tot onze beschikking?’ Deze vraag staat centraal tijdens de HCA Summit op vrijdag 8 december.
Onze ALV (alleen voor leden) wordt aangevuld met een live-opname van de toonaangevende Podcast Betrouwbare Bronnen. Onder leiding van de journalisten Jaap Jansen en PG Kroeger kijken we terug op de verkiezingsuitslag van 22 november. Jaap en PG duiken met ons dieper in de beweegredenen van de kiezers: wat vonden de achterbannen van de toonaangevende […]
Waar moet je aan denken bij het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van slimme laadpleinen of het plaatsten van laadpalen op bedrijventerreinen?
De transitie naar groene grondstoffen is minstens zo belangrijk als de energietransitie. Zeker als bedrijven ook hun scope-3 emissies willen terugdringen. Groene en circulaire grondstoffen helpen bedrijven bij hun ambities naar nul emissies. Tijdens deze online inspiratietour zal de focus dan ook liggen op groene grondstoffen
Waar moet je aan denken bij het plaatsen van laadpalen, het ontwikkelen van slimme laadpleinen of het plaatsten van laadpalen op bedrijventerreinen? Meer informatie volgt binnenkort!
Ecologische isolatie wordt steeds vaker toegepast. Voor het produceren van deze isolatiematerialen wordt er weinig energie gebruikt en is er minder CO2-uitstoot ten opzichte van de reguliere alternatieven. Benieuwd naar de mogelijkheden en knelpunten? Het webinar van NIP vindt plaats op 12 december 2023 van 15:00-16:30.
Het succes van geothermieprojecten is voor een belangrijk deel afhankelijk van het draagvlak, de acceptatie en het vertrouwen bij burgers, omwonenden, bedrijven, woningcorporaties, gemeenten en provincies. Het vraagt van organisaties en medewerkers dat zij omgevingsgericht leren werken. De Basistraining SOM Geothermieprojecten biedt de essentiële kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn.
Een dag vol workshops georganiseerd door Metalot en partners om de voortgang te presenteren van het rijpen van het Iron Power concept om een vitale rol te spelen in de wereldwijde handel in duurzame energie. Registreren kan via de site.
De Energy Investor Day is een matchmaking event waarbij maximaal zes start- en scale-ups hun investeringsaanbod kunnen pitchen aan 30-40 investeerders welke zich oriënteren op de energietransitie.
Ook de spoorsector wil de CO2-uitstoot die het produceert graag terugdringen. Daar komt veel bij kijken, zoals de beschikbaarheid van netcapaciteit, voldoende laadpunten, een aangepaste planning – want het materieel moet wél blijven draaien – én de return on investment van elektrisch materieel. Om dit alles draait het op het Spoorpro Seminar van 13 december.
Op woensdag 13 december brengt Energie Beheer Nederland alle laatste kennis, best-practices en inspirerende sprekers bij elkaar in TivoliVredenburg, Utrecht. Je kunt je eigen programma samenstellen aan de hand van maar liefst negen deelsessies. Deelname is gratis.
Kom woensdag 13 december naar het congres Element NL GasGesprekken. Het congres staat dit jaar in het teken van de kracht van innovatie in de aardgas- en energiesector. Ga hier het gesprek aan over de nieuwste technologische ontwikkelingen, en verken welke rol de aardgasindustrie kan spelen in het versnellen van de energietransitie.
Hoe financier je verduurzamingsprojecten op bedrijventerreinen. Na een grote opkomst tijdens eerdere edities host PVB Nederland op 14 december (12-13 uur) weer een webinar om te helpen met de volgende stap naar een duurzaam bedrijventerrein. Dit keer is het thema: Hoe financier je verduurzamingsprojecten op bedrijventerreinen?
The Hydrogen Leadership Forum North-West Europe Edition is on the 14th of December in Rotterdam, bringing together the brightest persons in the industry and energy sector to discuss economics, infrastructure, and policy at a strategic level, and represent the sector’s interests. The NVDE is networking partner for this event. Our members have to opportunity to […]
Hoe krijgen we iedereen mee met de energietransitie? De weg naar een klimaatneutrale samenleving is meer dan alleen technologie. Sociale innovatie en de betrokkenheid van burgers zijn hierbij onmisbaar. Tijdens het webinar 'De mens als succesfactor van de energietransitie' delen TNO experts inzichten, tools en inspirerende voorbeelden die dit benadrukken.
TKI Urban Energy neemt ondernemers en professionele vastgoedeigenaren bij de hand tijdens het congres Klaar voor Later. We schetsen een toekomst die als leidraad kan dienen voor productontwikkeling en zetten ondernemers op het podium die hun onderneming hebben ingericht voor innovatie. Zelf pak je één van de uitdagingen aan in een workshop, ondersteund door een […]
EBN organiseert het jaarlijkse energieontbijt met de presentatie van de nieuwe infographic in het Kunstmuseum in Den Haag
Met dit event brengen we innovatieve MKB-ondernemingen, start-ups en scale-ups samen met grote bedrijven uit de industrie en offshore wind, kennisinstellingen en experts rondom de energietransitie. In het programma staan innovatie en samenwerking centraal. Het programma duurt van 10:00 tot 17:00 uur
Op woensdag 24 januari aanstaande organiseert het Nationaal Klimaat Platform een webinar over de nieuwe leennormen. Want de verduurzaming van koopwoningen krijgt een impuls. Per 1 januari 2024 zijn de leennormen voor hypotheken namelijk aangepast. Het webinar is van 10:00 tot 11:00 uur online te volgen. Vooraf aanmelden is vereist.
Offshore wind staat centraal tijdens het webinar "De (groeiende) groeipijnen van offshore wind in Nederland".